Θερμές ευχές για το νέο έτος.

Από το ΔΣ της Π.Ο.Ε.Τ.Α

Θερμές ευχές για το νέο έτος.

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,

Φτάνοντας στο τέλος και της φετινής σεζόν, με την τελευταία ματιά που ρίχνω προς τα πίσω, διαπιστώνω ότι, ήταν μια πολύ ιδιαίτερη χρονιά τόσο για την Ομοσπονδία όσο και για εμένα προσωπικά, για πολλούς και διάφορους λόγους.

Είθισται τέτοιες ημέρες, να γίνεται μια αναφορά στα πεπραγμένα του έτους που έφυγε, όμως μέσα από αυτή την επιστολή, εκ μέρους του Δ.Σ, θέλω πρωτίστως να σας εκφράσω τις ευχαριστίες μας για την εμπιστοσύνη σας, και ταυτόχρονα να σας ζητήσω να συνεχίσετε την πολύτιμη στήριξή σας προς την Π.Ο.Ε.Τ.Α.

Σε ειδικό χώρο στην ιστοσελίδα μας [κλικ εδώ], παρουσιάζουμε όλες τις σημαντικές δράσεις του 2017, ωστόσο ο απολογισμός μας συνοψίζεται στη πρόταση “κινούμαστε με προσήλωση, ώστε να είμαστε σε συνεχή συνέπεια λόγων και πράξεων”

Με πολλές και ποικίλες διοργανώσεις, καταφέραμε και αυτή τη χρονιά, να υλοποιήσουμε αυτό που από την πρώτη στιγμή αποτέλεσε ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της δημιουργίας μας.

Την συντονισμένη δράση και συνεργασία Συλλόγων, σχολών, εκπαιδευτών και Οργανισμών σε διοργανώσεις όπου όλες οι τεχνοτροπίες αντιμετωπίστηκαν, συμμετείχαν και παρουσιάστηκαν ισότιμα, χωρίς πολιτικές και εντελώς έξω από δογματικό περιβάλλον.

Παράλληλα, παραχωρήσαμε την αιγίδα και την υποστήριξή μας, σε διοργανώσεις των μελών μας, σεμινάρια – προαγωγικές εξετάσεις κλπ

Με σεμινάρια που δημιούργησαν ρεκόρ συμμετοχών, όπως το ανοιχτό σεμινάριο Αυτοάμυνας – Αυτοπροστασίας Γυναικών τον Φεβρουάριο του 2017, όπου 114 συμμετέχουσες μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους, αλλά και με συνέδρια, όπως το 3ο Πανελλήνιο συνέδριο Αυτοάμυνας όπου 93 ασκούμενες-οι απόλαυσαν ένα διήμερο γεμάτο γνώση από 8 διαφορετικές τέχνες και τεχνοτροπίες των Πολεμικών Τεχνών, από εισηγητές μέλη μας ή υποστηρικτές μας.

Σημαντικό σημείο επίσης, ήταν η εξέλιξη της προετοιμασίας του 18ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Πολεμικών Τεχνών της World Kobudo Federation και όλων των εκδηλώσεων που την περικλείουν.

Μια μεγαλειώδη διοργάνωση, παγκόσμιου βεληνεκούς και κύρους, που η Ομοσπονδία μας, έχει αναλάβει να βγάλει εις πέρας.

Φυσικά, σπουδαίο γεγονός τόσo για εμάς, όσο και για τον εν γένει χώρο των Πολεμικών Τεχνών, αποτελεί η διοργάνωση από την Ομοσπονδία μας, του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Αυτοάμυνας και του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Εκτέλεσης Forms, που συγκαταλέγονται στις επίσημες εκδηλώσεις του Παγκόσμιου συνεδρίου, κίνηση που αγκαλιάστηκε από 10δες σχολές και συναδέλφους.

Η χρονιά έκλεισε με την παρουσίαση του νέου και πλήρως ανανεωμένου επίσημου ιστοχώρου μας, προσπάθεια που πήρε τα εύσημα και απέσπασε τις καλύτερες κριτικές απ’ όλους, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά εν τοις πράγμασι, τα υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά που κινείται η Π.Ο.Ε.Τ.Α

Στην Π.Ο.Ε.Τ.Α τονίζουμε και πάλι, ότι ο καθοριστικός παράγοντας για την πορεία της είσαστε εσείς, τα μέλη, οι υποστηρικτές και οι φίλοι μας.

Είναι η δική σας συμμετοχή και οι δικές σας επιλογές που θα καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την επιτυχία των δράσεών μας.

Οδηγός μας ως Διοίκηση, πέρα από την ποιότητα σε κάθε τομέα εμπλοκής μας, είναι η ειλικρινής συνεργασία με όλους για το καλό του χώρου των Πολεμικών Τεχνών εν γένει, και ειδικότερα της μαχητικής τους πλευράς που είναι η Αυτοάμυνα.

Μαζί σε αυτά που μας ενώνουν, είναι βέβαιο πως με προσήλωση στον κοινό στόχο, θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε χρόνιες δογματικές συμπεριφορές και παγιωμένες απαράδεκτες νοοτροπίες που νοσούν στον χώρο των Πολεμικών Τεχνών.

Μπαίνοντας στο 2018, η προσοχή μας είναι στραμμένη στον Μαϊο, και στο Ολυμπιακό στάδιο Γαλατσίου, όπου θα λάβει χώρα το 18ο Παγκόσμιο συνέδριο, με πάνω από 160 σεμινάρια στο τριήμερο 4-5 & 6, αλλά και την διοργάνωση των Παγκόσμιων διαγωνισμών Αυτοάμυνας και εκτέλεσης forms, και το Διεθνές Φεστιβάλ Πολεμικών Τεχνών KOBUDO MANIA SUPER SHOW.

Τα μελανά σημεία, που δυστυχώς υπάρχουν και αμαυρώνουν τον χώρο των Πολεμικών τεχνών, δεν μας πτοούν.

Εμείς, με αγάπη – αφοσίωση και σεβασμό στον χώρο μας, που είναι η πυξίδα των αξιών μας, συνεχίζουμε…

Θερμές ευχές για καλή Χρονιά και καλή Δύναμη, με υγεία και πάθος για δημιουργία.

Μιχάλης Κοσσυβάκης
Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Τ.Α