Σπυρίδων Κακαλιάγκος

Υποστηρικτής της Π.Ο.Ε.Τ.Α

Στοιχεία Επικοινωνίας

Υπεύθυνος: Σπυρίδων Κακαλιάγκος
Διεύθυνση:
Λουκά Ράλλη 87, πλησίον Πανεπιστημίου Πειραιά
Τηλέφωνο
: +30.
Κινητό: +30.6973 301 525
Ιστοσελίδαhttp://www.aikidorandori.gr/
Email:  randoridojo@gmail.com

Φόρμα Επικοινωνίας

Τοποθεσία

Σύντομη Περιγραφή

AIKIDO Randori Dojo

Το αϊκίντο (αϊκιντόου) είναι μία πολεμική τέχνη που κατάγεται από την Ιαπωνία. Δημιουργήθηκε από τον Μοριχέϊ Ουεσίμπα στη δεκαετία του 1920.

 

Το αϊκίντο είναι τεχνική άμυνας, που επιτρέπει στον αμυνόμενο να προφυλάξει τον εαυτό του χωρίς να τραυματίσει τον αντίπαλο. Βασίζεται περισσότερο στην εκμετάλλευση της αίσθησης ισορροπίας και της τεχνικής του αμυνόμενου παρά στη μυϊκή δύναμη, ενώ εκτός από σωματική αποτελεί και πνευματική άσκηση. Γι’αυτό και ονομάζεται η τέχνη της μη αντίστασης. Συνδυάζει χτυπήματα, λαβες, και εξάσκηση με όπλα.

 

Όπως και οι άλλες τέχνες που προέρχονται από το τζουτζούτσου, το αϊκίντο στηρίζεται στην αποφυγή της επίθεσης με κίνηση του σώματος, στη διάσπαση της ισορροπίας του αντιπάλου και στον έλεγχό του, συχνά με ακινητοποιήσεις και/ή καθηλώσεις. Βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά του αϊκίντο είναι οι κυκλικές κινήσεις και η μείξη της κίνησης του αμυνόμενου με αυτή του επιτιθέμενου καθώς η βασική «υπόθεση» είναι ότι οι επιθέσεις αντιμετωπίζονται πριν φτάσουν σε πολύ κοντινή απόσταση. Λόγω των πολλών πτώσεων –που θυμίζουν τις πτώσεις του Τζούντο– η εξάσκηση γίνεται σε στρώματα (τατάμι) ενώ ένα οπτικό χαρακτηριστικό της τέχνης είναι η χρήση του παραδοσιακού φαρδιού παντελονιού χακάμα.

 

Ιστορία

 

Η ιστορία του αϊκίντο είναι συνδεδεμένη με το πρόσωπο του Μοριχέϊ Ουεσίμπα (1883-1969), μιας από τις πιο διακεκριμένες φυσιογνωμίες των ιαπωνικών πολεμικών τεχνών του 20ου αιώνα. Ο Ουεσίμπα πέρασε τις πρώτες τρεις δεκαετίες της ζωής του μελετώντας διάφορες πολεμικές τέχνες (κυρίως το τζουτζούτσου της σχολής Ντάιτο-ρίου αλλά και κεντζούτσου –ξιφασκία– και άλλα στιλ πάλης) και από τα μέσα της δεκαετίας του ’30, άρχισε να διδάσκει τη δική του εκδοχή μιας τέχνης που στηρίζεται στις ρίψεις και τις ακινητοποιήσεις αλλά και που περιλαμβάνει τεχνικές αφοπλισμού ενάντια σε αντιπάλους οπλισμένους με ξύλινο ξίφος (μποκέν), ξύλινο ραβδί μήκους 1,20 μ. (τζο) ή μαχαίρι (τάντο).

 

Βασικό χαρακτηριστικό του αϊκίντο έναντι άλλων τεχνών της κατηγορίας τζουτζούτσου είναι η ιδεολογία του Ουεσίμπα η οποία απαγορεύει τους αγώνες και προάγει την αρμονία και την αλληλοκατανόηση μεταξύ των ανθρώπων. Το αϊκίντο σήμερα είναι χωρισμένο σε τρία μεγάλα στυλ, το ένα από τα οποία (Αϊκικάι) διοικείται από τους απογόνους του Ουεσίμπα (αυτή τη στιγμή από τον εγγονό του), κατά το παραδοσιακό ιαπωνικό σύστημα.

Τεχνοτροπίες

  • AIKIDO
  • Ειδικά τμήματα Αυτοάμυνας (Από Σεπτέμβριο 2018)
  • Σεμινάρια για Αστυνομικούς, Στρατιωτικούς…

Εκπαιδευτές

Σπυρίδων Κακαλιάγκος

Κακαλιαγκος Σπυριδων του Δημητριου γεν. 1979 Αθηνα εγγαμος 2 τεκνα 3° dαν βlαcκ βεlτ Αικιdο Αικικαι

 

Ξεκινησα την ενασχοληση μου με το αικιdο το 1998 στο dοjο αικικαν greece ριrαεus κ  τον νοεμβριο του 2006 απεκτησα το 1ο dαν απο τον sενsει εdward gεrmanov 5ο dαν Αικidο Αssociation Βulgarian.

 

Τον Δεκεμβριο του 2009 απεκτησα το 2ο dαν απ τον sενsει Εdward Germanov 6ο dαν Aικidο Association Bulgarian. Eχω παρακολουθησει σεμιναρια Aικidο με Ed Tenzen Germanov 6 dan, Sugawara 6 dan, Tissier 7 dan, a. Sato 6 dan, Eric Louw 6 dan,τον απριλιο του 2014 κατεκτησα το 1ο dαν jujitsu απο εφεοζ-ζ αρ. διπλωματος 0787.

 

Tο καλοκαιρι του 2014 παρακολουθησα με επιτυχια το σεμιναριο προπονητων πανω στις ιαπωνικες πολεμικες τεχνες απο τη γενικη γραμματεια αθλητισμου & την εφεοζ & απεκτησα το διπλωμα προπονητη γ’ κατηγοριας στο jujitsoy system αικιdο.

 

Tον μαρτιο του 2016 απεκτησα το 3ο dαν απ τον sενsει Edward Germanov 6ο dαν Aικidο Association Bulgarian

Πρόγραμμα

ΗμέρεςΏρες Λειτουργίας
Δευτέρα
Τρίτη
Τετάρτη
Πέμπτη
Παρασκευή
Σάββατο
Κυριακή

Προσφορές