Πάνος Αγριος

Υποστηρικτής της Π.Ο.Ε.Τ.Α

Στοιχεία Επικοινωνίας

Υπεύθυνος: Παναγιώτης Αγριος
Διεύθυνση:
Τούσα Μπότσαρη 11 – ΚΟΥΚΑΚΙ
Τηλέφωνο
: +30.
Κινητό: +30.6973381917
Ιστοσελίδαwww.aikidobushidocenter.gr
unitedaikidodojos.gr
Emailathensbushidocenter@gmail.com

Φόρμα Επικοινωνίας

Τοποθεσία

Σύντομη Περιγραφή

Το Athens Bushido Center δημιουργήθηκε για να καλύψει την ανάγκη των ανθρώπων που αναζητούν μια ουσιαστική επαφή με τις πολεμικές τέχνες όσο και με την ιαπωνική και γενικότερα με την ασιατική κουλτούρα.

 

Απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν ψάχνουν ανταγωνισμό, την επιφανειακή ενασχόληση και την προβολή μέσω της νίκης όπως στα σπορ.

 

Όλες οι τέχνες που διδάσκονται εδώ πρεσβεύουν την φιλοσοφία μας, καθώς καμία από αυτές δεν έχει αγώνες και δεν ενθαρρύνει τον ανταγωνισμό. Αντίθετα, απαιτούν αφοσίωση, υπομονή, βαθιά αγάπη. Αγάπη όχι μόνο για την τέχνη που μαθαίνουν αλλά και για την ιαπωνική κουλτούρα.

 

Τα πιστεύω μας είναι ότι δεν μαθαίνουμε απλά αλλά συμβάλλουμε στην αλλαγή της κουλτούρας των δύο λαών. Οφείλουμε να σεβαστούμε την εθιμοτυπία των τεχνών αυτών και να την μεταφέρουμε αλώβητη στις επόμενες γενεές όπως τις παραλάβαμε μέσα από τους αιώνες ύπαρξής τους.

 

Το Athens Bushido Center είναι ένα μη κερδοσκοπικό κέντρο που σκοπό έχει την εμβάθυνση και την προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ιαπωνίας στη χώρα μας. Στα πλαίσια αυτά εκτός των μαθημάτων διοργανώνονται διάφορα δρόμενα όπως σεμινάρια ιαπωνικής κουλτούρας, προβολές ταινιών, εκδρομές, συμμετοχές σε διάφορες εκδηλώσεις και άλλα.

 

Αν πιστεύετε πως μπορούμε να συμπλεύσουμε, σας περιμένουμε να μας γνωρίσετε.

Τεχνοτροπίες

  • AIKIDO
  • KATORI SHINTO RYU (ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΞΙΦΑΣΚΙΑ)
  • WING CHUN
  • NINJITSU
  • TAI CHI

Εκπαιδευτές

Παναγιώτης Αγριος

Ο Παναγιώτης Άγριος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Από μικρή ηλικία ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τον αθλητισμό κάνοντας πυγμαχία, ενώ η πρώτη του επαφή με το χώρο των πολεμικών τεχνών ήταν με το judo σε ηλικία 17 ετών. Αθλητής του Πανελληνίου γυμναστικού συλλόγου, μαθήτευσε κοντά στον Αθανάσιο Καπαρό.

 

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην συντήρηση αρχαιοτήτων και την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, αρχίζει την ενασχόληση του στην τέχνη του Aikido. Η διαφορετικότητα του aikido σε σχέση με ό,τι μέχρι τώρα είχε κάνει, τον οδηγεί στο να ασκείται εντατικά με αυτό. Λίγο πριν γίνει κάτοχος της μαύρης ζώνης πραγματοποιεί το πρώτο του ταξίδι στην Ιαπωνία και παραμένει εσώκλειστος μαθητής του Kazuo Igarashi Sensei. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα έχει ήδη καταλάβει το πόσο καθοριστικό ήταν για αυτόν το ταξίδι και αποφασίζει ότι θέλει να ακολουθήσει επαγγελματικά το Aikido.

 

Παράλληλα μαθαίνει την ιαπωνική γλώσσα προκειμένου να έρθει πιο κοντά στην ιαπωνική κουλτούρα και τον επόμενο χρόνο επισκέπτεται ξανά την Ιαπωνία. Γνωρίζοντας καλύτερα τον ιαπωνικό πολιτισμό επικεντρώνει τις προσπάθειες του να έρθει σε επαφή και να γίνει μαθητής της παλαιότερης σχολής ιαπωνικής ξιφασκίας το Katori shinto ryu . Τελικά και έπειτα από προσπάθειες χρονών καταφερνει τελικά να αρχίσει την μαθητεία του κάτω από την επίβλεψη του Erik Louw Menkyo katori , Holland shidosha με τον οποιο συνδέεται η σχολή μας απευθείας με τον Otake Risuke sensei μοναδικό εκπρόσωπο της τέχνης σήμερα.

 

Τον Οκτώβριο του 2014 στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας παρουσία του Nobutoshi Otake sensei παίρνει τον παραδοσιακό όρκο αίματος keppan και επίσημα πλέον ανήκει στη οικογένεια του Katori shinto ryu.

 

Έκτοτε και μέχρι σήμερα ασχολείται με το Αikido παρακολουθώντας σεμινάρια από δασκάλους του εξωτερικού, διδάσκοντας στη σχολή του Aikido Bushido Center.

 

Κατέχει το βαθμό του 4ου Dan στο Aikido, του 1ου Dan στο Judo και του 1ου Dan jiu jitsu. Είναι πιστοποιημένος προπονητής του Jiu Jitsu από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και επίσης πιστοποιημένος εκπαιδευτής (Shidoin).

 

Διαθέτει επίσης τον βαθμό του Master Usui Reiki και είναι εκπαιδευτής του εθελοντικού προγράμματος εκμάθησης Aikido του ΚΕ.Θ.Ε.Α στις γυναικείες φυλακές της Θήβας.

 

Οργανωτική & Διοικητική Εμπειρία
• ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ HELLENIC AIKIDO PARTNERSHIP ΜΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ AIKIDO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2008
• ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ AIKIDO WORLD ALLIANCE ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ 2013-2016.
• ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ UNITED AIKIDO DOJOS ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ .

Πρόγραμμα

ΗμέρεςΏρες Λειτουργίας
Δευτέρα
Τρίτη
Τετάρτη
Πέμπτη
Παρασκευή
Σάββατο
Κυριακή

Προσφορές

ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΚΑ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ

ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΤΟ 2018