Αθλητικός Ομιλος Νικηφόρος Πήγασος

Όπου Υπάρχει Θέληση Υπάρχει Τρόπος

Αριθμός Μητρώου

Αριθμός Μητρώου Μέλους : Π/010/15

Στοιχεία Επικοινωνίας

Υπεύθυνος: Νικηφόρος Κοτρίδης
Διεύθυνση:
Πασαλιμάνι – Πειραιάς
Τηλέφωνο
: +30.114099905
Κινητό: +30.6943874989
Ιστοσελίδα: http://pegasostkd.wixsite.com/pegasos
Emailpegasostkd@gmail.com

Φόρμα Επικοινωνίας

Τοποθεσία

Σύντομη Περιγραφή

O Α.O «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΠΗΓΑΣΟΣ» ιδρύθηκε απο μια ομάδα φίλων των πολεμικών τεχνών,και όχι μόνο, με απώτερο σκοπό την καλλιέργεια και ανάπτυξη του αθλητικού πνεύματος των νέων και την δημιουργία ισχυρών και ηθικών χαρακτήρων μέσω της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού. Μέσα στις δράσεις του Ομίλου είναι επίσης η  παροχή μέσω σεμιναρίων-ημερίδων  γνώσεων αυτοάμυνας στα μέλη του και σε ευπαθείς και μη ομάδες πληθυσμού.

 

O Όμιλος είναι αναγνωρισμένο σωματείο από το Κράτος . Είναι μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αυθεντικού Ταε Κβον Ντο (ITF Choi Jung Hwa), της FCS Greece System της IFS (Integrated Fighting System) καθώς επίσης και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Τεχνών Αυτοάμυνας.

 

Απο τον Οκτώβριο του 2014 εκπροσωπεί την Ελλάδα ως ο μόνος αναγνωρισμένος σύλλογος απο την International Special Needs TaeKwon Do Federation (AMEA) και αποτελεί την έδρα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ταε Κβο Ντο για ΑΜΕΑ στην Ελλάδα.Στις Διεθνείς Αναγνωρίσεις του ο Όμιλος έχει να επιδείξει την αναγνώριση του από την United States Association of Tae Kwon Do (reg no 999768836), την μεγαλύτερη ένωση Tae Kwon Do στις ΗΠΑ, και την αναγνώριση του μέσω της ΠΟΕΤΑ από την World Kobudo Federation, τον πολυπληθέστερο οργανισμό πολεμικών τεχνών στον κόσμο. Απο τον Αύγουστο του 2015 ο Όμιλος είναι αναγνωρισμένο μέλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Πολεμικών Τεχνών (World Martial Arts Council) με κωδικό αναγνώρισης G-219358.

 

ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΜΑΣ

 

 Ο κύκλος στο έμβλημα συμβολίζει την τελειότητα, το γαλάζιο γιν συμβολίζει την αλήθεια και την αρμονία και το λευκό γιάνγκ την ενότητα και την αγνότητα. Η δεξιόστροφη κατεύθυνση υποδηλώνει την συνεχή κίνηση των πάντων στο σύμπαν. Τέλος ο Πήγασος συμβολίζει την αντισυμβατικότητα και την δράση χωρίς περιορισμούς.

 

    Συνεπώς για εμάς στον Νικηφόρο Πήγασο το έμβλημα μας συμβολίζει αυτόν που δρά χωρίς συμβατικότητες και περιορισμούς, συνεχώς, με οδηγό του την αλήθεια,  με καθαρότητα και αγνότητα στον σκοπό και στις προθέσεις του προκειμένου να επιτευχθεί ο τελικός αντικειμενικός σκοπός που είναι η τελειότητα-νίκη ( σε όλους τους τομείς της ζωής του ατόμου είτε είναι ο αθλητισμός, είτε είναι η κοινωνική και προσωπική του ζωή). Άλλωστε στο ρητό και στα πιστεύω μας απηχεί «ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΛΗΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ».

Τεχνοτροπίες

  • Τaekwondo ITF
  • Special Needs Taekwondo

Εκπαιδευτές

Νικηφόρος Κοτρίδης

Ο προπονητής του Συλλόγου μας Νικηφόρος Κοτρίδης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και είναι 45 χρονών.
Τα πρώτα του βήματα στις πολεμικές τέχνες τα έκανε το 1987 δίπλα στον μεγάλο δάσκαλο του Traditional Tae Kwon Do, και μετέπειτα του International Tae Kwon Do, Παύλο Μπαζούκα.

 


Το 1995 τον βρίσκει στην Χαλκίδα να ασκείται ταυτόχρονα στο Shito Ryu Karate με δάσκαλο τον Παναγιώτη Ανδρεσάκη, με τον σύλλογο του οποίου στέφθηκε και μια φορά Πανελληνιονίκης, και στο World Tae Kwon Do με δάσκαλο τον Δημήτρη Θαλασσινό.

 


Η αγάπη του για τις πολεμικές τέχνες και το ανήσυχο για μάθηση πνεύμα του τον έφεραν δίπλα στον Μιχάλη Κοσσυβάκη, απο τον οποίο μυήθηκε στις Φιλιππινέζικες Πολεμικές Τέχνες. Είναι κάτοχος του 4ου Dan στο ΙTF TaeKwon Do, International Instructor, 3o Dan WTF TaeKwon Do,

3o level FCS Greece.

Είναι μέλος της Παγκόσμιας Ένωσης Προπονητών (World Trainers Association)
Υπηρέτησε στις Ειδικές Δυνάμεις και είναι απόστρατος Αξιωματικός με εξειδίκευση στην προστασία προσωπικού. Με αυτή του την ιδιότητα υπήρξε για 20 και πλέον χρόνια εκπαιδευτής των Ομάδων Άμεσης Επέμβασης Π.Α και της Αερονομίας ενώ απο το 2011-2013 ήταν εκπαιδευτής πολεμικών τεχνών στην Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ).

 


Είναι αναγνωρισμένος εκπαιδευτής ΟΑΕΔ/ΛΑΕΚ στο Τμήμα Προπονητών-Επαγγελματιών Αθλητών με αριθμό μητρώου εθνικού εκπαιδευτή .
Η διαρκής αναζήτηση στον χώρο και η ανάγκη για να καλύψει κενά στην προσπάθεια του να έχει μια πιο ολοκληρωμένη άποψη για όλα τα στυλ τον ώθησαν να παρακολουθήσει και μαθήματα kodokan judo, wu shu kung fu και πυγμαχίας και Crusho Hand to Hand Fighting System.

 


Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες διεξάγει σεμινάρια πρόληψης και αυτοάμυνας σε γυναίκες, παιδιά και σε άτομα με ειδικές ανάγκες σε όλη την Ελλάδα με ιδιαίτερη επιτυχία. Αυτή του η ευαισθησία αναγνωρίστηκε απο τον Νεοζηλανδό πρόεδρο της International Special Needs TaeKwon Do Federation κ. Benjamin Evans ο οποίος τον Οκτώβριο του 2014 τον ενέταξε επίσημα στο δυναμικό της Ομοσπονδίας. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αυθεντικού Tae Kwon Do Master Σολδάτος Άγγελος του ανέθεσε τα καθήκοντα του υπεύθυνου τμήματος ΑΜΕΑ της Ομοσπονδίας τον Νοέμβριο του 2014.

Πρόγραμμα

ΗμέρεςΏρες Λειτουργίας
Δευτέρα
Τρίτη
Τετάρτη
Πέμπτη
Παρασκευή
Σάββατο
Κυριακή

Προσφορές