Α.Σ.Ξ.Α.Π.Τ «Ξα-Φω»

Αριθμός Μητρώου

Αριθμός Μητρώου Μέλους : Α/026/15

Στοιχεία Επικοινωνίας

Υπεύθυνος: Φώτης Ξανθάκης
Διεύθυνση:
13ης Οκτωβρίου 131 Κερατσίνι
Τηλέφωνο
: +30.210-4008018
Κινητό: +30.694 634 6675
Ιστοσελίδα:
Email: xanthakeios@gmail.com

Φόρμα Επικοινωνίας

Τοποθεσία

Σύντομη Περιγραφή

Σύντομα οι πληροφορίες για τον Σύλλογο

Τεχνοτροπίες

  • ΞΑ – ΦΩ
  • Κick Boxing
  • Krav Maga

Εκπαιδευτές

Φώτης Ξανθάκης

Η πορεία του πάνω από μισό αιώνα στα δύσκολα και σκληρά μονοπάτια των πολεμικών τεχνών.

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης 09-02-1946! Σε ηλικία 11 ετών, το κατς αποτέλεσε την πρώτη του έμπνευση.

Στην Νίκαια ο δάσκαλος Σαββίδης, δίδασκε Τζούντο και Ζίου – Ζίτσου. Μόλις το έμαθε ο ΞΑ-ΦΩ ένοιωσε την επιθυμία να δουλέψει πάνω σε αυτές τις τέχνες. Έτσι ακολούθησε την εκπαίδευση αυτή για αρκετό διάστημα, πήρε μεγάλη εμπειρία με αδιάκοπη εκπαίδευση, με ένα μπουκάλι γάλα, μια φρατζόλα ψωμί και ένα σακουλάκι καρότα σαν κύρια διατροφή, είχε μια σπουδαία σωματική διάπλαση.

Λόγω του επαγγέλματός του σε κάθε λιμάνι η πρώτη ερώτηση προς τις αρχές που πρατιγάριζαν το πλοίο ήταν αν έχουν στην περιοχή ομοσπονδίες ή σχολές πολεμικών τεχνών για να τις επισκεφθεί και να λάβει μέρος στους αγώνες τους, ή να δώσει εξετάσεις για να πάρει κάποιο δίπλωμα.

Οι χώρες όμως που μπόρεσε να κάνει αισθητή την αγωνιστική του παρουσία και γνώση και σε κάποιες να πάρει διπλώματα και μετάλλια είναι Αμερική, Καναδάς, Μεξικό, , Ρωσία, Ιορδανία, Σιγκαπούρη, Μαλαισία, Ινδονησία, Νότια Κορέα, Ιαπωνία και Βιρμανία όπου το 1991 μαθήτευσε σαν δάσκαλος σε ένα μοναστήρι Shaolin Kung Fu και σε ένα μήνα πήρε τον ανώτατο βαθμό του 3ου DAN.

Επιδίωξή του ήταν όπου υπήρχε η δυνατότητα να δίνει εξετάσεις και να παίρνει διπλώματα μαύρων ζωνών με DAN από επίσημες ομοσπονδίες έως και ιδιωτικές σχολές. Έτσι απέκτησε 18 διπλώματα μαύρων ζωνών και προπονητού, μέσα σε 39 DAN όπως αναλυτικά παραθέτει παρακάτω:

6 DAN Karate Do στην Ιαπωνία
6 DAN Tae Kwon Do στην Αμερική
4 DAN Tae Kwon Do στην Μαλαισία
4 DAN B.K.C στην Ινδονησία
4 DAN Ji-Do Kwan στο Μεξικό
4 DAN Karate Do στην Ιορδανία
4 DAN Kick Boxing στην Ιορδανία
3 DAN Shaolin Kung Fu σε μοναστήρι στην Βιρμανία
2 DAN Olimpico στο Μεξικό
2 DAN Tae Kwon Do στο Progreso Yucatan Sureste
Το 1991 ολοκλήρωσε την ύλη που έκρινε ότι πρέπει να έχει ένα διαφορετικό σύστημα πολεμικών τεχνών, που οι αθλητές να παίρνουν τα μηνύματα που τους βοηθούν για να αναγνωρίζουν τις πραγματικές αξίες της ζωής και με αυτές τις γνώσεις να μην επιτρέψουν σε κανένα να τους βλάψει σωματικά, ψυχικά και πνευματικά.

Αυτό το σύστημα το ονόμασε ‘ΞΑ-ΦΩ’ από τα αρχικά του επίθετου και του ονόματος του.

Η ύλη του ‘ΞΑ-ΦΩ’ έχει επιλεγεί μέσα από όλα αυτά τα συστήματα που παίζονται παγκοσμίως και που ο δάσκαλος τα έχει στην κατοχή του, με κύρια το KickBoxing, Tae Kwon Do , Karate Do, Kung Fu, Aikido, Ελληνορωμαϊκή, Πυγμαχία, και άλλες τεχνικές.

Ο δάσκαλος ‘ΞΑ-ΦΩ’ έχει τον βαθμό του 7ου DAN στην Πανελλήνια Ομοσπονδία του Kick – Boxing ‘ΠΟΚ’, το 6ο DAN στην παγκόσμια ομοσπονδία ‘W.A.K.O’ και το 8ο DAN στην παγκόσμια ομοσπονδία ‘W.P.K.A’.

Ακόμα και σήμερα η φυσική του κατάσταση είναι εξαιρετική και το απέδειξε στις 09-02-2014 στο κλειστό γυμναστήριο του Ξυλοκάστρου σε μία επίδειξη ικανοτήτων. Εκεί του απενεμήθη από τον πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Τ (Ελληνικής Ομοσπονδίας Πολεμικών Τεχνών) η αναγνώριση και ο τίτλος του αρχηγού και Ιδρυτού του κλάδου άθλησης ‘ΞΑ-ΦΩ’ με την ανώτατη διάκριση της ΧΡΥΣΗΣ ΖΩΝΗΣ 9ου βαθμού.

Η αναγνώριση του κλάδου άθλησης ‘ΞΑ-ΦΩ’ έχει γίνει και από την International Self Defense Organization (I.S.D.O) με την ανώτατη τιμητική διάκριση στο βαθμό του 10ου DAN.

Ο κλάδος άθλησης ‘ΞΑ-ΦΩ’ έχει αξιολόγηση αθλητών μέσα σε 10 διαφορετικά χρώματα ζωνών και 13 DAN. Είναι σύστημα για αθλητές με ήθος και ιδιαίτερα σωματικά προσόντα, πού μέσα από την καθοδήγηση του δάσκαλου ‘ΞΑ-ΦΩ’, απελευθερώνουν δυνάμεις που ούτε οι ίδιοι μπορούν να φανταστούν.

Η μεγάλη όρεξη για εμπλουτισμό των γνώσεων του, τον έκαναν να δηλώνει συμμετοχή σε πάρα πολλά σεμινάρια άλλων συστημάτων.

Να δίνει εξετάσεις για απόκτηση μαύρων ζωνών με DAN και πτυχία προπονητού.

Έτσι εκτός από τα ανωτέρω αναφερόμενα έχει αποκτήσει το 5ο DAN στην Ελληνική Ομοσπονδία του Tae Kwon Do και το 8ο DAN στην International Street Fighting Union με αντίστοιχο δίπλωμα προπονητού του ανώτατου βαθμού.

Πρόγραμμα

ΗμέρεςΏρες Λειτουργίας
Δευτέρα
Τρίτη
Τετάρτη
Πέμπτη
Παρασκευή
Σάββατο
Κυριακή

Προσφορές