Πολυνίκης Τριγάζης

Αντιπρόεδρος Π.Ο.Ε.Τ.Α.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30.
Κινητό: +30.
Email: polinikist@yahoo.gr
Διεύθυνση:

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Πολυνίκης Α. Τριγάζης γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από την Αρχαία Ολυμπία !

 

Εχει εκπαιδευτεί σε πολλά στυλ Μαχητικών τεχνών μεταξύ των οποίων το Kick boxing, το shotokan Karate το Ju –Jutsu κα, στυλ στα οποία κατέχει ιδιαίτερα υψηλόβαθμες γνώσεις…

 

Υπήρξε μαζί με τους Κυρίους Σαββίδη Λάζαρο και Κουτρούμπα Παναγιώτη, ένας από τους κύριους πρωτεργάτες της ανάπλασης του Αρχαίου Ελληνικού Πανκρατίου και της Ίδρυσης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Παγκρατίου Αθλήματος (ΕΟΠΑ) στην οποία χρημάτισε Α΄ Αντιπρόεδρος, πρώτος Εθνικός Προπονητής της, Αντιπρόεδρος της τεχνικής Επιτροπής και Πρόεδρος Ελλανοδικών αφού άλλωστε οι Εναγώνιοι Νόμοι (κανονισμοί Διαιτησίας ) υπήρξαν κυρίως δικό του έργο και ευθύνη!

 

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία της Πάλης (FILA) η οποία πήρε στους κόλπους της το Πανκράτιο το 2008, με σκοπό την αποκατάσταση του ως Ολυμπιακό αγώνισμα , τον τίμησε με το να του αναθέσει την αρχηγία της Ελλανοδικίας Παγκοσμίως (Head of the FILA Hellanodikia Department ), ενώ παράλληλα του απένειμε το τίτλο του FILA Instructor , τίτλο που κανείς άλλος Έλληνας δεν απέκτησε ποτέ σήμερα! Παράλληλα, ενώ ήταν μέλος της πενταμελούς Παγκόσμιας Επιτροπής για το Παγκράτιο Άθλημα της FILA ( FILA World Pankration Athlima Committee – FILA WPAC ) , ως αρχηγός Ελλανοδικίας στη FILA , υπό την διδασκαλία και καθοδήγησή του, διεξήχθησαν δύο (2) Παγκόσμια πρωταθλήματα Πανκρατίου Αθλήματος το 2008 και 2009 !

 

Ο  Πολυνίκης Τριγάζης είναι και ο Ιδρυτής του Ευάθλου Παγκρατίου ή Πανκρατίου , το οποίο κατά την πολύπειρη γνώση του , αποτελεί την άριστη προπονητική μεθοδολογία για την κατάκτηση της ύψιστης γνώσης στο Αρχαίο Ελληνικό Πανκράτιο (ή Παγκράτιο)!

 

Κατέχει τον τίτλο του Παγκρατή, ο οποίος είναι και ο μέγιστος βαθμός που έχει απονεμηθεί στο Παγκράτιο μέχρι σήμερα !

Τίτλοι - Βαθμοί
  • Παγκρατής στο Παγκράτιο
Σπουδές
  • Μαθηματικά
  • Φιλοσοφία
Επάγγελμα
  • Μαθηματικός
  • Φιλόσοφος
Eύαθλον Παγκράτιον
Το Εύαθλον Παγκράτιον (EVATHLON PANKRATION )  αποτελεί την  Άριστη Προπονητική και Εκπαιδευτική   μεθοδολογία για την κατάκτηση της ύψιστης δυνατής δεξιότητας και γνώσης στο Αρχαίο Ελληνικό Παγκράτιο! Είναι δηλαδή ο Ελληνικός Πολιτισμός στην υπηρεσία της Αυτοάμυνας βασισμένος στο τρίπτυχο : Τεχνική- Φιλοσοφία – Ιστορία.
Το Εύαθλον Παγκρατιον,  περιλαμβάνει ασκήσεις και τεχνικές που προέρχονται από τις πηγές γνώσης του Αρχαίου Ελληνικού Παγκρατίου. Ας αναφερθεί  , ότι πολλοί ιστορικοί μελετητές αλλά και πρόσφατοι μεγάλοι Δάσκαλοι Πολεμικών τεχνών, εκτιμούν ότι όλες οι Πολεμικές τέχνες έχουν ρίζα ή και καταγωγή τους, το Αρχαίο Ελληνικό Παγκράτιο. Έτσι το Εύαθλον Παγκράτιον θυμίζει αλλά και τιμά όλες τις Πολεμικές τέχνες,  αφού σκοπό έχει να καταστήσει τον ασκούμενο σε αυτό Πάμμαχο  (ικανό για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε κατάστασης κινδύνου κατά της ζωής και της προσωπικής του αξιοπρέπειας), όπως άλλωστε και το Αρχαίο Ελληνικό Παγκράτιο είχε ως στόχο να πετύχει! 
 
Ιδρυτής του Ευάθλου Παγκρατίου είναι ο Κος Πολυνίκης Ανασ. Τριγάζης ο οποίος είναι  ο Αρχηγός Εκπαιδευτής του συστήματος αλλά και ο υπεύθυνος για τη διάδοσή του σε ολόκληρο το κόσμο!