Παρουσίαση της Π.Ο.Ε.Τ.Α.

H Oμοσπονδία του αύριο, σήμερα

Aγαπητέ/ή συνάδελφε, φίλη και φίλε των Πολεμικών Τεχνών και της Αυτοάμυνας, σε καλωσορίζουμε στο NEO Ιστοχώρο μας και σ’ ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σου προς την Π.Ο.Ε.Τ.Α

 

Δεν υπάρχει τίποτα το στρεβλό, σχετικά με την Αθλητική μορφή των πολεμικών τεχνών. Οι περισσότεροι σύλλογοι και σχολές, καλλιεργούν και την sport πλευρά των πολεμικών τεχνών, και από την πλευρά μας, χαιρετίζουμε αυτή την επιλογή.

 

Εντούτοις πιστεύουμε πως είναι σημαντικό να διαχωρίζουμε, την αθλητική με την μαχητική πλευρά των Πολεμικών τεχνών. Υποστηρίζουμε πως οι στόχοι και η φιλοσοφία των πολεμικών τεχνών, πρέπει να παραμείνουν πιστές στις αρχές και τους σκοπούς τους.

 

Οι πολεμικές τέχνες, δημιουργήθηκαν και σχεδιάστηκαν για αληθινή μάχη, και με τον καιρό, εξελίχθηκαν και μετασχηματίστηκαν σε μεθόδους Αυτοάμυνας.
Αυτή η “αλλαγή” δεν τις μετατόπισε διόλου από την ουσία της έννοιάς τους.

 

Η Π.Ο.Ε.Τ.Α αποσαφηνίζει πλήρως τις ανομοιότητες που διέπουν την Αθλητική με την Μαχητική μορφή των Πολεμικών τεχνών, και δηλώνει ρητά πως ουδεμία σχέση έχει με την Γ.Γ.Α – Αθλητικές δραστηριότητες…

 

Απευθυνόμαστε σε κάθε Σύλλογο, Σχολή, Εστία Εκπαίδευσης, Οργανισμό και Εκπαιδευτή που δραστηριοποιείται στις Πολεμικές τέχνες και διδάσκει Αυτοάμυνα.

 

Στους ανθρώπους που έχουν ως έμφυτη αξία τη συλλογική συνείδηση, και που με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία, αποδεικνύουν με τις πράξεις τους, ότι εκεί που βασιλεύει ο ατομικισμός και η αδιαφορία αναζητά δικαιολογίες, το ομαδικό πνεύμα και το αληθινό ενδιαφέρον βρίσκει λύσεις.

 

Ανθρωποι που από τη θέση του Εκπαιδευτή / Δασκάλου, συνεχίζουν να υπηρετούν πιστά τον χώρο μας, με μια εσωτερική ανάγκη προσφοράς προς τις πολεμικές τέχνες, και που πέρα από την αφοσίωση στο σύστημά τους, υποστηρίζουν ένα μη δογματικό περιβάλλον, ενεργώντας προς όφελος της απόκτησης νέων γνώσεων, εμπειριών και δεξιοτήτων των μαθητών τους, ενισχύοντας τη δημιουργική και ουσιαστική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους με τη συμμετοχή σε σημαντικές και σοβαρές δράσεις.

 

Με σεβασμό και αποδοχή στην διαφορετικότητα των τεχνοτροπιών, και της ποικιλίας τους σε στοχαστικούς και φιλοσοφικούς ορισμούς, στις μικρές ή μεγάλες ανομοιότητες ή αντιθέσεις που υπάρχουν μεταξύ τους, σας καλούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, και να μας τιμήσετε με την συμμετοχή σας στην Π.Ο.Ε.Τ.Α, δίδοντάς μας τη δύναμη να ενεργήσουμε αποφασιστικά, με επαγγελματικό σχεδιασμό και σοβαρότητα, ώστε να συνδράμουμε ουσιαστικά στην προώθηση της Μαχητικής πλευράς των Πολεμικών τεχνών και την προαγωγή και στη περαιτέρω ανάπτυξη του όρου και της έννοιας ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ.

 

Στην Π.Ο.Ε.Τ.Α σχεδιάζουμε αναπτύσσουμε και υλοποιούμε δημιουργικά, ευέλικτα, επινοητικά και προσαρμοστικά προς τις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου την ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ, και επικοινωνούμε σε αυτή την κατεύθυνση με το πολυποίκιλο κοινό των πολεμικών τεχνών.

 

Όλα τα παραπάνω αποτέλεσαν το κίνητρο και την κύρια αιτία για την ίδρυση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευσης Τεχνών Αυτοάμυνας (Π.Ο.Ε.Τ.Α) μία κίνηση που αναγνωρίστηκε ως επιτακτική αναγκαιότητα, από πολλούς συναδέλφους και που είμαστε βέβαιoι θα αγκαλιάζεται συνεχώς και από περισσότερους.

 

Η Π.Ο.Ε.Τ.Α, είναι ένα αδέσμευτο και ανεξάρτητο δευτεροβάθμιο όργανο, με πρωταρχικό σκοπό τη συντονισμένη δράση και συνεργασία Συλλόγων, Σχολών, Εστιών Εκπαίδευσης, Οργανισμών και Εκπαιδευτών που δραστηριοποιούνται στις Πολεμικές τέχνες και διδάσκουν Αυτοάμυνα,

 

Θεμελιώδης αρχή ίδρυσης και λειτουργίας της Π.Ο.Ε.Τ.Α. είναι η «ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ».

 

Αθήνα 5 Σεπτεμβρίου 2015
Το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο.


 

Ο κόσμος συνεχώς αλλάζει και κινείται προς τα εμπρός. Για να συνεχίσει να υπάρχει ανάπτυξη στις Πολεμικές τέχνες στον χαρακτήρα και τη μορφή της ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ, για τα επόμενα χρόνια, πρέπει να κοιτάξουμε στο μέλλον, να κατανοήσουμε τις τάσεις και τις επιρροές που θα διαμορφώσουν τις δραστηριότητές μας, με τέτοιο τρόπο ώστε να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι γι αυτές.

 

Πρέπει να ετοιμαστούμε για το αύριο, σήμερα.

 

Γνωρίζουμε όλοι μας, πως η συντεταγμένη Πολιτεία, μέχρι στιγμής, μεριμνά μόνο για την Αθλητική πλευρά των Πολεμικών τεχνών, μέσω των Ομοσπονδιών Γ.Γ.Α, οι δε Ομοσπονδίες ενδιαφέρονται μόνο για το sport.

 

Είναι καιρός να αναλάβουμε συλλογικές πρωτοβουλίες και κοινές δράσεις, ώστε να συνδράμομε ουσιαστικά στην προώθηση της Μαχητικής πλευράς των Πολεμικών τεχνών και την προαγωγή και περαιτέρω ανάπτυξη της.

 

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευσης Τεχνών ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ, είναι δευτεροβάθμιο όργανο και δημιουργήθηκε για να ενώσει όλους τους Οργανισμούς, τους Συλλόγους, τις Σχολές, τις Εστίες εκπαίδευσης και τους Εκπαιδευτές που προωθούν την Αυτοάμυνα, ανεξαρτήτως στυλ και συστήματος που ακολουθεί ο καθένας σε μια ατμόσφαιρα αμοιβαίου σεβασμού και αποδοτικής συνεργασίας.

 

H Π.Ο.Ε.Τ.Α, έρχεται παραμερίζοντας πολιτικές που τόσο έχουν τραυματίσει τον χώρο των πολεμικών τεχνών, και πρακτικές που αποθαρρύνουν και πνίγουν την ανάπτυξη και την εξέλιξη τους.

 

Ο κινητήριος μοχλός μας είναι, να συμβάλουμε στην ανάπτυξη της ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, δίδοντας στα μέλη μας ιδιαίτερα προνόμια και εξαιρετικές ευκαιρίες, σε ένα ευρύ φάσμα εξυπηρέτησης, φιλοδοξώντας βάσιμα να θεμελιωθούμε στις καλύτερες ομοσπονδίες Πολεμικών τεχνών της χώρας μας.

 

Ο στόχος της Π.Ο.Ε.Τ.Α, είναι να προωθήσει την Αυτοάμυνα σε όλη την Ελληνική επικράτεια, με ένα καινοτόμο διοικητικό επίπεδο με πρωτοφανή επαγγελματική οργανωτική ανάπτυξη και δομή.

 

Είμαστε προσηλωμένοι στην αποτελεσματική επικοινωνία και τη συνεχή βελτίωση για να δημιουργήσουμε και να ενθαρρύνουμε ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης και ομαδικής εργασίας που προωθεί την προσωπική και την οργανωτική ανάπτυξη, καθώς και την επίτευξη των στόχων που οι Άνθρωποι των Πολεμικών Τεχνών, θέτουν ως προτεραιότητα.

 

Η Π.Ο.Ε.Τ.Α είναι μια δημοκρατική Ομοσπονδία και σας προσκαλεί να γίνετε μέλος ή υποστηρικτής της, ανεξάρτητα από την τέχνη, στυλ ή σύστημα που ασκείτε.


Μερικά από τα κύρια πλάνα που θα υλοποιήσει η Π.Ο.Ε.Τ.Α, συνοπτικά είναι:

 

 • Διοργάνωση Πανελλήνιων Διαγωνισμών τεχνικών Αυτοάμυνας – Επιδείξεων σχολών, εκτέλεσης Φορμών, για ΟΛΑ τα στυλ, συστήματα, τεχνοτροπίες.
 • Διοργάνωση Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού τεχνικών Αυτοάμυνας – Επιδείξεων σχολών, εκτέλεσης Φορμών, για ΟΛΑ τα στυλ, συστήματα, τεχνοτροπίες.
 • Διοργάνωση Διαγωνισμών τεχνικών Αυτοάμυνας και Επιδείξεων σχολών τοπικών επιτροπών/περιφερειών.
 • Διοργάνωση Εθνικών και Διεθνών Φεστιβάλ, Συνεδρίων και Σεμιναρίων.
 • Δημιουργία ειδικής πλατφόρμας *Website, με άψογη αισθητική/λειτουργικότητα.
 • Συνεχή προσπάθεια και δραστηριοποίηση όλων των απαραίτητων ενεργειών για κάλυψη των μελών της, με Κρατική άδεια Καθηγητή Αυτοάμυνας.
 • Κάλυψη των αναγκών των Συλλόγων – Σχολών – Εκπαιδευτών πολεμικών τεχνών που ασχολούνται με την Αυτοάμυνα. (Συμβουλευτικής – Λογιστικής ή Νομικής μορφής)
 • Παροχή πολυτελών πτυχίων έγχρωμων και μαύρων ζωνών για κάθε τεχνοτροπία και πιστοποιητικά βαθμών με μοντέρνο σχεδιασμό που θα εμπεριέχουν το σήμα σας, την επωνυμία σας και το στυλ σας, σεβόμενη απολύτως το σύστημα αξιολόγησης – κατάταξης βαθμού των ασκουμένων σε αυτές που εσείς έχετε ορίσει.
 • Χορήγηση πολυσέλιδου έγχρωμου δελτίου μέλους, όπου θα περιλαμβάνει, το σήμα της σχολής και της τέχνης σας, καθώς και την ιστορία της κύριας τεχνοτροπίας που ο κάθε σύλλογος/σχολή ακολουθεί.
 • Παροχή πολυτελούς έγχρωμης επιγραφής εισόδου της σχολής 0,70 Χ 0,30cm, όπου θα πιστοποιεί πως ο Σύλλογος/σχολή καλλιεργεί – διδάσκει την Αυτοάμυνα και είναι μέλος της Π.Ο.Ε.Τ.Α για κάθε έτος.

 

και πολλά – πολλά άλλα…

 

Η συνένωση όλων λοιπών, είναι η δύναμή μας. Ελα κι εσύ στην Π.Ο.Ε.Τ.Α. Στην Ομοσπονδία του αύριο, σήμερα.


 • Δες γιατί, και πως να γίνεις μέλος στην Π.Ο.Ε.Τ.Α [Κλικ εδώ]
 • Δες τα μέλη της Π.Ο.Ε.Τ.Α [Κλικ εδώ]
 • Δες τους υποστηρικτές της Π.Ο.Ε.Τ.Α [Κλικ εδώ]

Τα 5 ουσιαστικά σημεία δράσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαίδευσης Τεχνών Αυτοάμυνας – Π.Ο.Ε.Τ.Α

Σημείο 1ο

Η Ομοσπονδία είναι τα μέλη της. Πρώτιστη μέριμνα της Ομοσπονδίας μας, είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη και ουσιαστική προβολή των μελών μας και του έργου τους.

Σημείο 2ο

Μεγάλες και πολλές ποιοτικές διοργανώσεις σε όλη την επικράτεια, πάνω στην μαχητική πλευρά των Πολεμικών τεχνών που είναι η Αυτοάμυνα,  με κύριο σκοπό και στόχο την προαγωγή, ανάπτυξη και αναβάθμιση της.

Σημείο 3ο

Την προώθηση και εδραίωση, εν τοις πράγμασι, ενός ΜΗ δογματικού περιβάλλοντος όπου όλες οι τεχνοτροπίες αντιμετωπίζονται, συμμετέχουν και παρουσιάζονται ισότιμα.

Σημείο 4ο

Πολεμικές Τέχνες – ΟΧΙ Αθλημα. Η Π.Ο.Ε.Τ.Α είναι η μόνη Ελληνική Ομοσπονδία Πολεμικών Τεχνών που δεν έχει Αθλητικό χαρακτήρα ως νομικό πρόσωπο.

 

 

Σημείο 5ο

Ορεξη για δουλειά, στην ΠΡΑΞΗ!