Νικηφόρος Κοτρίδης

Μέλος Δ.Σ Π.Ο.Ε.Τ.Α.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30. 2114099905
Κινητό: +30.6943874989
Emailpegasostkd@gmail.com
ΔιεύθυνσηΦραγκιαδων 4-6 Πασαλιμάνι

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Νικηφόρος Κοτρίδης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και είναι 45 χρονών.

 

Τα πρώτα του βήματα στις πολεμικές τέχνες τα έκανε το 1987 δίπλα στον μεγάλο δάσκαλο του Traditional Tae Kwon Do, και μετέπειτα του International Tae Kwon Do, Παύλο Μπαζούκα.

 

Το 1995 τον βρίσκει στην Χαλκίδα να ασκείται ταυτόχρονα στο Shito Ryu Karate με δάσκαλο τον Παναγιώτη Ανδρεσάκη, με τον σύλλογο του οποίου στέφθηκε και μια φορά Πανελληνιονίκης, και στο World Tae Kwon Do με δάσκαλο τον Δημήτρη Θαλασσινό.

 

Η αγάπη του για τις πολεμικές τέχνες και το ανήσυχο για μάθηση πνεύμα του τον έφεραν δίπλα στον Μιχάλη Κοσσυβάκη, απο τον οποίο μυήθηκε στις Φιλιππινέζικες Πολεμικές Τέχνες.

 

Είναι μέλος της Παγκόσμιας Ένωσης Προπονητών (World Trainers Association) Υπηρέτησε στις Ειδικές Δυνάμεις και είναι απόστρατος Αξιωματικός με εξειδίκευση στην προστασία προσωπικού.

 

Με αυτή του την ιδιότητα υπήρξε για 20 και πλέον χρόνια εκπαιδευτής των Ομάδων Άμεσης Επέμβασης Π.Α και της Αερονομίας ενώ απο το 2011-2013 ήταν εκπαιδευτής πολεμικών τεχνών στην Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ). Είναι αναγνωρισμένος εκπαιδευτής ΟΑΕΔ/ΛΑΕΚ στο Τμήμα Προπονητών-Επαγγελματιών Αθλητών με αριθμό μητρώου εθνικού εκπαιδευτή .

 

Η διαρκής αναζήτηση στον χώρο και η ανάγκη για να καλύψει κενά στην προσπάθεια του να έχει μια πιο ολοκληρωμένη άποψη για όλα τα στυλ τον ώθησαν να παρακολουθήσει και μαθήματα kodokan judo, wu shu kung fu και πυγμαχίας και Crusho Hand to Hand Fighting System.

 

Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες διεξάγει σεμινάρια πρόληψης και αυτοάμυνας σε γυναίκες, παιδιά και σε άτομα με ειδικές ανάγκες σε όλη την Ελλάδα με ιδιαίτερη επιτυχία. Αυτή του η ευαισθησία αναγνωρίστηκε απο τον Νεοζηλανδό πρόεδρο της International Special Needs TaeKwon Do Federation κ. Benjamin Evans ο οποίος τον Οκτώβριο του 2014 τον ενέταξε επίσημα στο δυναμικό της Ομοσπονδίας. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αυθεντικού Tae Kwon Do Master Σολδάτος Άγγελος του ανέθεσε τα καθήκοντα του υπεύθυνου τμήματος ΑΜΕΑ της Ομοσπονδίας τον Νοέμβριο του 2014.

Τίτλοι - Βαθμοί
  • 4ο Dan ΙTF TaeKwon Do, International Instructor,
  • 3o Dan WTF TaeKwon Do,
  • 3o level FCS Greece.
Σπουδές
Επάγγελμα
  • Aπόστρατος Αξιωματικός Πολεμικής Αεροπορίας
  • Εκπαιδευτής ΑΜΕΑ