Εισβολή-διάρρηξη ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ

Εισβολή-διάρρηξη ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ

Aρθρο του Παναγιώτη Μπάμπαλη

Το παρακάτω κείμενο έχει σκοπό να σας δώσει ορισμένες συμβουλές προκειμένου να σας βοηθήσουν να προστατευτείτε εσείς και η οικογένεια σας από ενδεχόμενη ληστρική επίθεση.

Οι ληστρικές επιθέσεις κατά κύριο λόγο ενεργούνται τις ώρες (νύχτα) που οι ένοικοι αναπαύονται. Βγάλτε λοιπόν οποιαδήποτε κινηματογραφική υπερπαραγωγή από το μυαλό σας που αφορά την αντιπαράθεση και την τελική αναμέτρηση με τον ένοπλο εισβολέα. Από τέτοιες «ηρωικές» αντιμετωπίσεις έχουν θρηνήσει ζωές μετά των προσφιλών τους προσώπων αρκετοί!

Ο ανυποψίαστος άνθρωπος- οικογενειάρχης με την ασφάλεια και την χαλαρότητα που του παρέχει η εστία του, φορώντας τις πυτζάμες χαλαρός στο καναπέ του, ή ξαπλωμένος, είναι αδύνατο να αντιμετωπίσει την επίθεση από μια ομάδα εισβολέων ενόπλων που σίγουρα δεν αποφάσισαν πριν μια ώρα την εισβολή στο σπίτι. Σίγουρα το σχεδίαζαν τουλάχιστον κάποιες μέρες πριν. Σας έχουν παρακολουθήσει και έχουν φτιάξει το προφίλ σας που περιλαμβάνει και την ενδεχόμενη αντίδραση που μπορεί να έρθει από σας.

Μόνο αυταπάτη μπορεί να χαρακτηριστεί η σκέψη πως ό χαλαρός και ακόμα χειρότερα, κοιμισμένος ένοικος θα μπορέσει να αντιδράσει με επιτυχία ενάντια στην επίθεση! Σπανιότατη η περίπτωση ο ένοπλος διαρρήκτης να ενεργεί, ως ο περιπλανώμενος και μόνος καουμπόι. Υπάρχει τουλάχιστον ένας ακόμα ένοπλος συνεργάτης για υποστήριξη και κάλυψη και ενδεχομένως, περισσότεροι. Ακόμη και αν σας ευνοήσουν οι συνθήκες και επιτεθείτε επιτυχώς, στον έναν, σίγουρο είναι πως θα επέμβει η υπόλοιπη ομάδα με βίαιο τρόπο για να καταστείλει την δική σας ενέργεια.

Για σκεφτείτε ως σοβαρή πιθανότητα, αποδέκτης της βιαιότητας να είναι ενδεχομένως εκτός από εσάς, ή σύζυγος, η υπέργηροι γονείς σας ή ακόμη χειρότερα τα παιδιά σας!

Οι ένοπλοι εισβολείς εκτός των γνωστών τυφεκίων εφόδου τύπου Καλάσνικωφ (πωλούνται και στα περίπτερα) και πιστολιών που είναι εφοδιασμένοι, ενδεχομένως να φορούν αλεξίσφαιρα γιλέκα ώστε να μπορούν με μεγαλύτερη ασφάλεια να μπουν σε ένοπλη συμπλοκή, όχι μόνο με σας που προλάβατε, βγάλατε, από τη ντουλάπα την κυνηγετική σας καραμπίνα, αλλά και με τις διωκτικές αρχές αν ανταμώσουν. Αν ανατρέξετε πίσω θα δείτε πως οι αστυνομικοί έχουν αντιμετωπίσει όχι μόνο ένοπλους αλλά και κατάλληλα προετοιμασμένους- εκπαιδευμένους παράνομους (Ας είναι καλά τα φυλασσόμενα σύνορα μας, που πέρασε στην ενδοχώρα κάθε καρυδιάς καρύδι, που μαζί με την εγχώρια παρανομία έκαναν ένα φανταστικό μείγμα.)

Ως πρώτη ενέργεια που κάνουν οι εισβολείς στο χώρο σας είναι να σας προκαλέσουν ένα από τα κύρια αρχέγονα συναισθήματα. Τον φόβο! Για αυτό και οι βιαιότητα από πλευρά τους. Σκοπό έχει να σας αποτρέψει να αντιδράσετε περνώντας άμεσα το μήνυμα, ποιος κάνει «κουμάντο εδώ» Μην περιμένετε απλά και ευγενικά να πάρουν κοσμήματα, χρήματα κλπ χωρίς να σας εκφοβίσουν. Η αδρεναλίνη τους βρίσκεται στα ύψη, γνωρίζουν πως κάτι μπορεί να πάει στραβά και να καταλήξουν στη φυλακή.

Σίγουρο είναι πως σκοπός των εισβολέων δεν είναι ο φόνος. Αλλά ο πανικός και η αντίδραση που προκύπτει κάποιες φορές από την πλευρά των θυμάτων οδηγεί στο χειρότερο αποτέλεσμα. Είναι βέβαιο πως, κανείς δεν περιμένει αυτοί που εισέβαλαν στο σπιτικό σας να νοιαστούν ότι ο άνθρωπος που εκφοβίζουν, δένουν και φιμώνουν μπορεί λόγω προβλημάτων υγείας να μην αντέξει!

Ξέρουν από προγενέστερες πράξεις, ή από συζητήσεις με άλλους του ιδίου φυράματος, όλα τα πιθανά σημεία που εσείς έχετε κρύψει ότι είναι πολύτιμο. Αν η λεία τους δεν είναι ικανοποιητική σίγουρα θα είναι περισσότερο πιεστικοί και βίαιοι. Σκέφτονται πως το ρίσκο της εισβολής δεν είναι ικανοποιητικό και ότι ο κίνδυνος της σύλληψης πάντα υπάρχει. Προσπαθήστε με ήρεμο και καταφατικό τρόπο να τους εξηγήσετε πως ότι άλλο υπάρχει, αν υπάρχει είναι στη τράπεζα. Αν έχουν το χρόνο σύμμαχο τους, θα σας ζητήσουν τις κάρτες και τους κωδικούς της τράπεζας, σπάνιο φαινόμενο, αλλά έχει γίνει. Όπως επίσης έχει γίνει και να εξαφανίζονται παίρνοντας το αμάξι της οικογένειας. Μην επιχειρήσετε ποτέ, να τους ακολουθήσετε όταν φεύγουν, μην προσπαθήσετε να τραβήξετε κουκούλες μάσκες περούκες, θα θέσετε την ζωή σας σε άμεσο κίνδυνο.

Κάποιοι αναφέρουν πως το φαινόμενο του βιασμού κατά την εισβολή είναι σπάνιο γιατί το σεξ στις μέρες μας είναι φτηνό κλπ κλπ. Θα συμφωνήσω εν μέρει μαζί τους, βλέπεις αυτός-οι, που κραδαίνουν το όπλο στα χέρια με τις ορμόνες τους να έχουν χτυπήσει κόκκινο βλέπουν με το βλέμμα του εξουσιαστή πάνω σας. Άλλωστε, ποιος μπορεί να είναι σίγουρος για τις ορέξεις τους??? άλλωστε περιστατικά καταγεγραμμένα ληστειών με βιασμών μαζί, έχουν υπάρξει και μάλιστα συγκλόνισαν από την αγριότητα τους το Πανελλήνιο.

Συμβουλή!

Μην επιχειρήσετε «ηρωικές» πράξεις που μπορεί να επιφέρουν τα χειρότερα αποτελέσματα για σας και την οικογένεια σας. Είναι καλύτερα να προλαμβάνετε ένα γεγονός και όχι να προσπαθείτε να το καταστείλετε! Θωρακίστε το σπίτι σας, υπάρχουν συναγερμοί, κάμερες συνδεδεμένες με εταιρίες security, θωρακισμένες πόρτες, κλειδαριές ασφαλείας κλπ.

Η καταστολή θέλει ειδική γνώση, υλικά, ψυχική και νοητική προετοιμασία! Ένα εκπαιδευμένο μυαλό θα αντιδράσει μόνο όταν γνωρίζει, πως και τι πρέπει να κάνει, δεν θα θεωρήσει ως πράξη δειλίας το να δώσει τα χρήματα και τα χρυσαφικά. Η ζωή, είναι το πολυτιμότερο αγαθό!

Ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Παναγιώτης Μπάμπαλης
Δ/ντης Ασφαλείας Ανθρώπινου Δυναμικού / Αναπληρωτής Γεν. Γραμματέας ΠΟΕΤΑ / Εκπαιδευτής Πολεμικών Τεχνών (Shotokan – Ju-Jitsu)