H KATAΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο - "καθεστώς" εν έτει 2018!

H KATAΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, δυστυχώς, δυστυχώς… επικρατεί ακόμα ότι:

1. Για να διδάξει κάποιος νόμιμα τμήμα ανηλίκων, οποιοδήποτε στυλ Πολεμικής τέχνης στην χώρα μας, πρέπει απαραιτήτως, οπωσδήποτε, ανυπερθέτως, ασυζητητί, αναμφίβολα, και αναπόφευκτα, δηλαδή με το στανιό, να ασχοληθεί με τον πρωταθλητισμό.

2. Σε περίπτωση που κάποιος υποκύψει σε αυτό τον εξαναγκασμό, και πάλι επιβεβλημένα, επιβαλλόμενα και επιτακτικά πρέπει να “επιλέξει” ανάμεσα σε 8 συγκεκριμένα αγωνιστικά αθλήματα, και κάποια, λίγα “παράγωγά” τους, με τον νομιμοφανή τίτλο “κλάδος άθλησης”.

Το ότι υπάρχουν δεκάδες μαχητικά αθλήματα, στην Ελλάδα ΔΕΝ λαμβάνεται υπόψη!
To ότι ανάμεσά σε αυτά τα μη αναγνωρισμένα, υπάρχουν μαχητικά αθλήματα που αναγνωρίζει η ΑRISF (IFMA – Μuai Thai) και η GAISF (FIK – Kendo / ISF – Savate / FIAS – Sambo) και πάλι στην χώρα μας δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο.

3. Δηλαδή, με όσο πιο απλά λόγια γίνεται, ΔΕΝ έχει κανείς το δικαίωμα, την άδεια και την ελευθερία, της προσωπικής επιλογής, ούτε καν προς αυτή την παράλογη υποχρεωτική πορεία. Οχι μόνο με το ζόρι μαχητικό άθλημα, αλλά και με το ζόρι ένα από τα 8!

4. Παρ΄όλα αυτά τα κωμικοκτραγικά , κάποιοι προχωρούν ακόμα ένα βήμα παραπέρα! Παίρνουν συστήματα με βαριά παράδοση ως αμιγώς πολεμική τέχνη και υψηλή πνευματική και πολιτιστική κληρονομιά όπως το AIKIDO, και όχι μόνο το βαπτίζουν αυθαίρετα ως άθλημα, αλλά το διασύρουν ακόμα περισσότερο, συσχετίζοντας το με έννοιες όπως ενεργό συμμετοχή ως αθλητής, δελτίο αθλητή και συμμετοχή σε επίσημους αγώνες, βεβαίωση αθλητικής εμπειρίας, επικυρωμένα φύλλα αγώνων.

Και κάποιοι αυτό “φαίνεται” ότι το αποδέχονται! Κάποιοι το σχεδίασαν και το υλοποίησαν!
Πατώντας αφενός στο βόλεμα, αλλά και αφετέρου στην ανάγκη των εκπαιδευτών για νομιμότητα. Κύριοι, δεν καταλαβαίνετε πως κάνετε ΚΑΚΟ τόσο στην τέχνη που υπηρετείτε, όσο και στους εκπαιδευτές που δεν δέχονται αυτό το ξεπούλημα;

Δεν σας περνάει καν από το μυαλό, ή μήπως αδιαφορείτε, πως με τέτοιες κινήσεις ανοίγετε τον ασκό του Αιώλου και για άλλα συστήματα; Σήμερα το Αikido και το Ninjutsu. Aύριο ποια;

Αγαπητοί συνάδελφοι, τέτοιες πρακτικές ανοίγουν την κερκόπορτα, χωρίς να υπάρχει σταματημός. Πρέπει να καταδικάζονται απερίφραστα, χωρίς έμμεσες και πλάγιες αναφορές, και χωρίς υπονοούμενα. Πρέπει να αποδοκιμάζονται με άμεσο, ευθύ, αυστηρό και κατηγορηματικό τρόπο.

Δεν είναι δυνατόν, κάποιοι με βάση αυτή την ανόητη, παράλογη και εκβιαστική μέθοδο, να καταντήσουν την Ελλάδα, σαν την μοναδική χώρα που θα έχει μόνο μαχητικά αθλήματα!

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ, να θεωρούνται παράνομα δεκάδες στυλ πολεμικών τεχνών, επειδή κάποιοι θέλουν να προφυλάξουν τα κακώς νομιμοποιημένα συμφέροντά τους! Αυτό το παράδοξο, που τόσο πολύ έχει τραυματίσει τον χώρο μας και που ισχύει μόνο στην Ελλάδα, ΠΡΕΠΕΙ  να σταματήσει. Με την συνένωση όσων επιθυμούν το δίκαιο και το σωστό, αυτή η κατρακύλα θα σταματήσει.

Αγαπητέ συνάδελφε, συμπορεύσου με την Π.Ο.Ε.Τ.Α. Μαζί σε όσα μας ενώνουν.