Διεθνής Αναγνώριση

Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας World Kobudo Federation - WKF

MEΛΟΣ ΤΗΣ WKF

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαίδευσης Τεχνών Αυτοάμυνας – Π.Ο.Ε.Τ.Α, από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας της (Σεπτέμβριος 2015), έγινε επίσημο και πλήρες μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας World Kobudo Federation – WKF, με την οποία ο Πρόεδρός μας, συνδέεται από το 1993, με πολύ φιλικές σχέσεις με τον Hanshi John Therien και τον Hanshi Αlain Sailly, αλλά και με συμμετοχές του, σε διεθνείς διοργανώσεις της.

 

 

H WKF, ιδρύθηκε το 1993 από τον Kyoshi John Therien 9th Dan και τον Hanshi Alain Sailly 8th Dan, και στα 25 χρόνια ζωής της, δραστηριοποιείται σε πάνω από 40 χώρες, κυρίως σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Καναδά, ενώ έχει μέλη και σε Ασία, Αφρική και Ωκεανία.

 

Η έδρα της, είναι στην Οτάβα του Καναδά, ενώ το αρχηγείο Ευρώπης στην Αμβέρσα του Βελγίου. Εχει καταγράψει στο παλμαρέ της, πλήθος μεγάλων διεθνών διοργανώσεων, με ρεκόρ συμμετοχών τους 2.000 ασκούμενους.

 

 

Πλέον, κάθε ένα χρόνο διοργανώνει σταθερά το Euro Budo Festival, αρχικά στη Γαλλία και πλέον στο Βέλγιο (από το 2005) και το Capital Conquest στον Καναδά (από το 1991), ενώ κάθε δύο χρόνια διοργανώνει το World Convention (από το 1993). Από το 2019, στο επίσημο πρόγραμμα των εκδηλώσεών της, προστίθεται και ο Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Αυτοάμυνας και εκτέλεσης Φορμών παίδων – εφήβων – ενηλίκων, ο οποίος θα τελείται στην Αθήνα!

 

To 17ο παγκόσμιο συνέδριο για το 2016, έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο 5* Ηyatt Regensy, στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης, στις ΗΠΑ, 6 – 8 Mαϊου.

Το 18ο Παγκόσμιο συνέδριο για το 2018, έλαβε χώρα στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στο Ολυμπιακό Στάδιο του Γαλατσίου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Αθηναίων και του Δήμου Γαλατσίου, από 4 έως 6 Μαϊου.

Οι εκδηλώσεις που έγιναν το 3ήμερο, πέραν του Συνεδρίου, είναι:

 

  • τον παγκόσμιο διαγωνισμό Αυτοάμυνας, παίδων – εφήβων – ενηλίκων
  • τον παγκόσμιο διαγωνισμό Εκτέλεσης Φορμών, παίδων – εφήβων – ενηλίκων
  •  το διεθνές Φεστιβάλ Πολεμικών τεχνών,

 

Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 900 από 39 χώρες! Η διοργάνωση χαρακτηρίστηκε απ’ όλους, ως η καλύτερη όλων των παγκόσμιων συνεδρίων της WKF και την παρακολούθησαν συνολικά πάνω από 2000 θεατές.

Διαβάστε περισσότερα για το παγκόσμιο συνέδριο, εδώ